Evenementenhal Gorinchem heropent vanaf 1 juni haar locatie. Dat is het moment dat maximaal 30 mensen weer bij elkaar mogen komen op 1,5 meter afstand. Dit wordt op 1 juli naar alle waarschijnlijk uitgebreid naar maximaal 100 personen. Daarom zijn alle vergaderzalen en congresruimten in Evenementenhal Gorinchem volgens deze 1,5 meter-afstand ingericht. Hierdoor is het mogelijk om onder meer vergaderingen, diploma-uitreikingen en trainingen te faciliteren. Evenementenhal Gorinchem was vanaf 13 maart gesloten vanwege de corona-maatregelen vanuit de overheid.

“We zijn ontzettend blij dat we eindelijk weer open mogen”, zegt CEO Jeroen van Hooff van Easyfairs Nederland, dat eigenaar is van Evenementenhal Gorinchem. “Bijna 2,5 maand geleden moesten we als een donderslag bij heldere hemel onze locatie sluiten. Uiteraard hadden we alle begrip voor deze maatregel vanuit de Nederlandse overheid, maar we kunnen niet ontkennen dat we nu staan te popelen om weer open te gaan op verantwoorde wijze.”

De sluiting van Evenementenhal Gorinchem had ook gevolgen voor Next Level, de nieuwe bovenverdieping van deze locatie. Van Hooff: “Dat maakte het extra zuur, om dit nog zachtjes uit te drukken. Afgelopen zomer hebben we flink geïnvesteerd en dat heeft geresulteerd in een volledig nieuwe bovenverdieping met de modernste audiovisuele technieken. We zagen afgelopen najaar dat deze nieuwe beurshal met congreszalen enorm in trek was, en juist op het hoogtepunt moesten we stoppen. Inmiddels hebben we ook Next Level en alle overige zalen volledig corona-proof ingericht. Onze kracht is dat we de ruimte hebben waar mensen en organisaties naar op zoek zijn.”

Nu de Nederlandse overheid bekend heeft gemaakt dat het zogeheten ‘spoorboekje’ voor 1 juni met verdere versoepelingen door zal gaan, kan Evenementenhal Gorinchem weer haar deuren openen. “In de maand juni voor maximaal 30 personen en we hopen uiteraard vanaf 1 juli voor maximaal 100 personen”, zeggen Sabine Jansen en Nicole Stuijk namens Evenementenhal Gorinchem. “Wij kunnen nu weer vergaderingen faciliteren en ruimtes voor theaterproducenten, opleidings- en trainingsinstituten aanbieden. Maar denk ook aan diploma-uitreikingen en examens voor scholen. Daarnaast kunnen we ook een gedenkwaardige plek zijn voor een begrafenis of dankdienst. We beschikken over zeeën van ruimte, waardoor het mogelijk is om elkaar te ontmoeten en bij elkaar te zijn op een veilige afstand.”

Voor meer informatie: www.evenementenhal.nl of www.nextlevel-gorinchem.nl.