Het bestuur van de Vrienden van de Grote Kerk te Gorinchem heeft een besluit genomen over het al dan niet doorgaan van de lunchconcerten in 2020

Het bestuur heeft alle mogelijke variaties van doorgaan van de lunchconcerten uitgebreid besproken. Aan al die oplossingen kleven voor- en nadelen.

Echter voor het doorgaan van de lunchconcerten zijn onze vrijwilligers van onschatbare waarde. Zij zorgen dat alles goed geregeld wordt tijdens het seizoen. Van het openen en sluiten van de kerk, het ontvangen van bezoekers en rondleiden indien de bezoekers dat op prijs stellen, de verkoop van cadeauartikelen en tweedehands boeken tot en met koffie of thee verkoop.

De leeftijd van onze vrijwilligers is nu ‘over het algemeen’ rond de 70 en 80 jaar. Juist een leeftijdsgroep die een groot risico loopt om het virus te krijgen.

Dat risico durven wij niet aan. 

Wij zouden het onverteerbaar vinden dat vrijwilligers door ons toedoen het Coronavirus zouden oplopen met alle gevolgen van dien.

Het bestuur heeft daarom met pijn in het hart besloten om heel het seizoen 2020 te schrappen en geen lunchconcerten of exposities te houden.Wij schuiven het hele programma door naar 2021. Wij zullen musici en exposanten op de hoogte brengen van dit besluit en hen vragen of zij in 2021 beschikbaar zijn om te musiceren of te exposeren.

Hopelijk stemmen zij in met ons voorstel en kunnen wij volgend jaar dit prachtig programma door laten gaan.

foto: GP-buro