Gorcums Museum vanaf 2 juni 2020 weer geopend

Het Gorcums Museum is, na een paar maanden gedwongen sluiting, vanaf dinsdag 2 juni eindelijk weer open voor publiek! Er is meteen een nieuwe tentoonstelling te zien: On the move, een wervelende expositie over beweging in de kunst. Ook kunt u onze vernieuwde museumwinkel bewonderen, gecombineerd met de vernieuwe kunstuitleen.

foto: Dick Bosch

Metamorfose

De begane grond van het museum heeft een ware metamorfose ondergaan. Er is een nieuwe balie, en de voormalige VVV-ruimte is nu museumwinkel en kunstuitleen. De Artoteek is van de eerste verdieping naar deze nieuwe ruimte verhuisd en gaat voortaan door het leven als kunstuitleen van het Gorcums Museum. De naam Artoteek verdwijnt daarmee. De kunstuitleen behoudt voorlopig echter haar eigen, beperktere, openingstijden om kunst te ruilen. Wel kunnen bezoekers tijdens de opening van het museum altijd de kunstuitleen binnenlopen om te kijken.

De openingstijden zijn tijdelijk aangepast: dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Verder nemen we een aantal anti-Coronamaatregelen in acht. Zo kan het museum maximaal 30 gasten tegelijk ontvangen. Om dat te kunnen reguleren vragen we u om zich vooraf telefonisch aan te melden, via 0183-632821. Uiteraard kunnen we alleen bezoekers ontvangen die geen op Corona lijkende klachten hebben. Om eventuele besmettingen te traceren, registreren we tevens de gegevens van onze bezoekers.

foto: Dick Bosch

On the move

Er is bij de heropening meteen een nieuwe tentoonstelling te zien: On the move. Kunst hangt meestal aan de muur en doet niets. Maar waarom zouden kunstwerken niet kunnen bewegen of geluid kunnen maken? In deze expositie toont het museum hedendaagse kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur, in Gorinchem van 2 juni t/m 22 november 2020. Op de eerste verdieping is verder de expositie Gestolde beweging te zien, met werk van de regionale kunstenaars Ingrid Geesink en Marianne Boudesteijn.