Vrijdagmiddag 29 mei 2020 werd er een winkeldiefstal met geweld gepleegd bij de Aldi aan de Gildenweg Gorinchem. Dit was omstreeks 13.20 uur. 2 Manspersonen vulden beiden hun kar met boodschappen en verlieten de winkel zonder te betalen.

Een medewerkster van de ALDI doorzag dit plan en sprak de mannen net buiten de winkel aan, waarna ze niet afgerekende boodschappen lieten staan en wegliepen richting Barbierstraat. Hier zijn ze een steegje ingelopen en uitgekomen bij de Tapperstraat.

Omdat de medewerkster nog steeds achter de mannen aanliep en hen aansprak te blijven staan, draaide 1 van de mannen zich om en bedreigde hij haar met een mes. Er is nog gezien dat de heren bij een voertuig stonden op de Tapperstraat nabij de Bataafsekade. Vermoedelijk zijn ze hiervandaan vertrokken in de richting van de Gildenweg.

Signalement van de heren betrof:
Dader
1
Tenger postuur
Blanke huidskleur
Mogelijk tattoos onder oog, in nek en op hand
Ongeveer 1.85 meter lang
30 a 40 jaar oud
Ringbaardje
Blauwe spijkerbroek, donker kort model jas

Dader 2
45 jaar oud
Noord Afrikaans uiterlijk
Ongeveer 1.75 meter lang
Donker haar
Blauwe spijkerbroek, donkerkleurig shirt korte mouwen
Heeft u rond het genoemde tijdstip iets gezien wat ons zou kunnen helpen, zoals een kenteken of andere zaken. Laat het ons weten alsjeblieft!

foto: politie