Hoop – donderdag 11 juni – 20.30 uur

Begin 2017 liep Alghaith Alsamuraii, voor ons al snel Ray, voor het eerst Peeriscoop binnen met de vraag of hij vrijwilligerswerk kon doen. Hij sprak al aardig Nederlands en werd snel een graag geziene kracht achter de bar. In 2018 moest hij voor de zoveelste keer noodgedwongen verhuizen, maar we hielden contact. Hij wilde zijn verhaal graag vertellen en Fred Delfgaauw ontwikkelde voor hem een vertelconcept.

Op 27 september 2019 speelde hij zijn eerste try-out in zijn vertrouwde theater Peeriscoop. Nu, in deze bijzondere tijd, komt hij nog een keer terug op het oude nest om zijn verhaal te vertellen.

Ray is 14 jaar als de oorlog in Irak uitbreekt. Zijn vader zegt: Pak alles wat noodzakelijk is. Ze vluchten naar Syrië. Zij zijn daar een paar jaar veilig maar moeten weer op de vlucht vanwege de komst van IS. Weer pakt Ray alles wat noodzakelijk is. In Nederland verplaatst de IND hem als vluchteling zonder status in minder dan 4 jaar naar 8 verschillende locaties. In onzekere afwachting of er weer ingepakt moet worden.

In het kader van de Talentontwikkeling binnen Productiehuis Peeriscoop kreeg deze bijzondere jongen de kans om onder regie van Fred Delfgaauw zijn verhaal te vertellen. Hij vertelt, in het Nederlands, over de vlucht, de oorlog, het geloof, zijn reis en het verlangen naar veiligheid. Maar vooral is zijn verhaal een ode aan de kracht van HOOP.

Roy Grünewald zal de moderator zijn van het, altijd indringende, nagesprek met het publiek.

U kunt de livestream-tickets voor deze voorstelling kopen als u klikt op de ticketlink boven aan de pagina.

De voorstelling begint om 20:30 uur, kassa en foyer zijn een uur
voor aanvang geopend.

Zaalkaarten kunt u reserveren door op de onderstaande link te klikken:
https://www.peeriscoop.nl/voorstellingen/programma-overzicht/