Sinds 2 juni 2020 is na 11 weken Museum De Koperen Knop, het cultuurhistorisch Centrum voor de Alblasserwaard, weer open voor het publiek. De getroffen maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus werken goed. Zowel de bezoekers als de vrijwillige medewerkers zijn blij met de heropening. Ook het museumcafé, het terras en de theetuin zijn weer open.

De zomer van 2020

Tot en met 20 juni is de expositie Duizend Speldenprikken nog te zien. Daar vindt u bijzondere kunstwerken van de landelijke Textielkunstgroep StiQS.

Vanaf 4 juli 2020 is er een nieuwe expositie: Spannende Troep. Daar wordt de bezoeker verrast met kunst- en gebruiksvoorwerpen, die gemaakt zijn van afval. Voor de ouderen interessant omdat er ook het nodige wordt verteld over een verantwoorde manier van omgaan met afval. Voor de kids leuk vanwege een speciaal detectivespel, speurtochten en een knutselhoek om zelf aan de slag te gaan.

foto: Koperen Knop

Reserveren voor bezoek

Vanwege de maatregelen ter bescherming tegen het coronavirus zijn er speciale regels. Zo moet u minstens twee dagen vooraf melden als u op bezoek wil komen:

U kunt kiezen uit de volgende bloktijden:

maandag tot en met vrijdag

blok 1 – 13.00 – 14.45 uur (1)
blok 2 – 15.15 – 17.00 uur

(1) alleen in juli en augustus is het museum ook maandag open

zaterdag

blok 1 – 11.00 – 12.45 uur
blok 2 – 13.00 – 14.45 uur
blok 3 – 15.15 – 17.00 uur

Als u zich aanmeldt wordt er gekeken of dit qua aantal reeds ontvangen reserveringen mogelijk is dan krijgt u indien mogelijk per email een reactie terug.

Onaangekondigde bezoeken, als passant, worden ingevoegd als er voldoende ruimte is.

Vrijwilliger worden iets voor u?

Om alles in goede banen te leiden is het museum op zoek naar nieuwe medewerkers. Als een vrijwilligersfunctie in een mooie omgeving en een prettige werksfeer u iets lijkt bent u van harte welkom voor een oriënterend gesprek. Bel dan met Alida Ambachtsheer voor een afspraak: 06-14148618. Kijk voor de functies op de website van het museum.

Museum De Koperen Knop

Het museum op het adres Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam is open van dinsdag t/m vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus ook op maandag van 13.00-17.00 uur.

Voor informatie over het museum: www.koperenknop.nl. Voor vragen belt u met 0184-611366 of mailt u naar koperenknop@koperenknop.nl. Het museum heeft ook een permanent gedeelte, er zijn diverse bijgebouwen, een grote museumtuin, een museumcafé met een terras en een romantische theetuin.

foto: Koperen Knop