HET Gorkums Museum heeft al een respectabele leeftijd. Het bestaat al sinds 1912. 25 jaar geleden, op 14 juni, verliet het museum het pand aan de Gasthuisstraat “Dit is in Bethlehem”, waar nu boekhandel de Mandarijn gevestigd is.

In 1995 nam het museum zijn intrek in het voormalige stadhuis aan de Grote Markt. A.s. zondag viert het dus een zilveren jubileum. Gelukkig is het museum nu weer open na lang gesloten te zijn geweest door het coronavirus en kunnen we het, met inachtneming van maatregelen, weer gaan bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Op dit moment is er een zeer interactieve expositie : On the move”. Zondag is het tevens Culturele zondag, dus gratis te bezoeken (wel op afspraak)

On the move

Het is hedendaagse kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur en men mag het zelf in beweging zetten. Verder is er een expositie ‘gestolde beweging’ met werken van twee regionale kunstenaars die door organische groei werden geïnspireerd. En natuurlijk de vaste expositie over het verhaal van de Martelaren van Gorinchem.

Aangepaste regels

De openingstijden zijn tijdelijk aangepast: dinsdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur. Verder nemen we een aantal anti-Coronamaatregelen in acht. Zo kan het museum maximaal 30 gasten tegelijk ontvangen. Om dat te kunnen reguleren vragen we u om zich vooraf telefonisch aan te melden, via 0183-632821. Uiteraard kunnen we alleen bezoekers ontvangen die geen op Corona lijkende klachten hebben. Om eventuele besmettingen te traceren, registreren we tevens de gegevens van onze bezoekers.

Reacties op dit artikel

Reacties op dit artikel hier voor facebook.

Reacties op dit artikel hier voor twitter

.