Hoewel versoepeling van de corona maatregelen in gang is gezet, zijn er voor de vaak kleine ruimtes van deelnemers aan de culturele zondag nog steeds beperkingen van kracht. Of als reden om even niet mee te doen wordt de vaak hoge leeftijd van de vrijwilligers aangegeven. Vandaar dat a.s. 14 juni en de zomermaanden er sprake is van een beperkt aanbod. Daar waar het wel toegankelijk is gelden uiteraard de RIVM maatregelen.

  • Voor het Gorcums museum (0183-632821) en het Hendrick Hamelhuis (06-87363970) dient men vooraf telefonisch uw komst aan te melden.
  • Voor het mini museum van de Historische vereniging over afluisterapparatuur uit de koude oorlog kan men gewoon binnenlopen op de eerste verdieping van De Aanlegsteiger op de Vissersdijk. Wel mogen slechts twee bezoekers per keer naar binnen en aanmelding is aan de deur.
  • Het Hamelmuseum toont de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder en de banden met Korea.
  • Het Gorcums Museum heeft een zeer interactieve expositie ‘On the move’. Het is hedendaagse kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur en men mag het zelf in beweging zetten. Verder is er een expositie ‘gestolde beweging’ met werken van twee regionale kunstenaars die door organische groei werden geïnspireerd. En natuurlijk de vaste expositie over het verhaal van de Martelaren van Gorinchem.
  • De Caponnière heeft geen expositie maar is wel geopend voor een gezellig hapje en drankje. Bij slecht weer kan men beperkt binnen zitten en anders is het terras uitgebreid op de stadswal.
  • Op muzikaal gebied helaas nog geen live optredens maar wel live streams. Info over optredens en tijden via facebook.com/aopkeizer.
  • Tenslotte om 8 uur een mooi programma vol Argentijnse passie van het gezelschap Tango de Barrio. Te volgen op de facebookpagina van Het Zevende Huis.

Voor de meest actuele informatie, kijk op www.culturelezondaggorinchem.nl Daar is ook een overzicht van de locaties die geen activiteiten bieden en gesloten zijn.