Na een klein uitstel door het aanpassen aan de eisen van de 1,5 meter regeling gaat het Hendrick Hamel Museum weer open. Wel natuurlijk aangepast aan de Corona realiteit en nog met beperkte openingstijden maar u bent weer van harte welkom in het Museum vanaf de Culturele Zondag Gorinchem op 14 juni.

foto: GP-buro

In het Hendrick Hamel Museum kun je uitgebreid kennismaken met deze zeventiende-eeuwse zeeheld, zijn avonturen in Korea en opmerkelijke ontsnapping in 1666. Het Museum is gevestigd in het Hamelhuis, dat gebouwd is op de geboortegrond van Hendrick. Het historisch verhaal van deze Gorcumer in dienst van de VOC komt hier op een spannende manier tot leven.

Voorlopig is het museum open op woensdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 en elke 2e zondag in de maand (Culturele Zondag Gorinchem).
Een bezoek kan alleen na telefonische reservering op het telefoonnummer 06 – 87 36 39 70. Het museum is op dit nummer te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

foto: GP-buro

Laat uw reactie op dit artikel achter op: