Zondag 14 juni – 20.00 uur – online

Tango de Barrio, tango-ensemble uit Eindhoven, bestaande uit: bandoneon, piano, viool, contrabas en zang. Pieter Thijssen speelt vol vuur op de bandoneon die hij zelf gebouwd heeft. De klanken van violist Masaki Shimakawa zijn bevlogen en intens. Sophia Pampidi speelt piano met grote passie. Conchita’s Chileense grootvader zong onvervalste tango’s in zijn beste tijden.

Haar temperamentvolle stem is gemaakt voor deze muziek en neemt je mee naar de wereld van tango, milonga en wals. Jacques van ’t Ende vormt een mooie basis voor dit alles met zijn contrabas.

Stel je voor: een havenbuurt in Buenos Aires in het jaar 1930. De sfeer van een kroeg waar ambachtslieden zoeken naar afleiding in muziek en dans. Vol melancholie en heimwee naar achtergelaten geliefden, gebroken beloftes en een vergeten thuis. Voel de Argentijnse tangomuziek in haar puurste vorm en waan je even in een andere wereld….