Van 15 juni tot eind augustus

Maandag 15 juni starten aannemer Harteman BV met het werk aan de Banneweg. De eerste weken wordt er vooral gewerkt aan de fundering en opsluiting van de zuidelijke rijbaan. Als dit op orde is wordt de deze rijbaan eind augustus geasfalteerd en gaan we verder met de noordelijke baan. Hierover later uiteraard meer.

foto: Hartman BV

Wat merkt u de eerste weken van de werkzaamheden?

Gemotoriseerd verkeer
Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer ondervinden weinig hinder. Vanaf 15 juni tot eind augustus is 1 van de 2 rijstroken “stad in” afgesloten. De twee rijstroken “stad uit” blijven gewoon open. Het ziekenhuis en de Parkweg zijn normaal bereikbaar.
Langzaam verkeer
Het fietspad en voetpad aan de zuidzijde wordt in deze periode afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid over het fietspad aan de noordzijde van de Banneweg. Dit wordt dus tijdelijk een twee-richtingsfietspad. Fietsers en voetgangers die naar het ziekenhuis moeten kunnen daar gebruik maken van de oversteek mogelijkheden.
Bushalte
De bushalte aan de zuidelijke baan nabij het ziekenhuis wordt in deze periode verplaatst naar de parallelweg nabij de huisartsenpost.

Het vervolg

Waarschijnlijk kunnen we in het laatste weekend van augustus de zuidelijke rijbaan asfalteren. Hiervoor moet de weg tijdelijk volledig worden afgesloten. Hoe we dit exact gaan faseren en wat u hiervan gaat merken komen we later op terug.

Denk ook aan onze mensen

We doen ons best om het verkeer altijd veilig door te laten gaan. Uiteraard kan het een keer zo zijn dat de doorgang voor een korte periode gestremd is, omdat er bijvoorbeeld materialen van en naar het werk moeten worden gebracht. Wij vragen hiervoor uw begrip en verzoeken u de aanwijzing van de mensen op het werk op te volgen.

Laat uw reactie op dit artikel achter op:

Delen