Blije gezichten

Donderdagmiddag, 25 juni, verzorgde het Meezingcafé de iktoon Voordeurshow in Zorgcentrum Het Gasthuis aan de Banneweg. Niet zomaar een verzetje voor de bewoners, maar een show waarbij de bewoners zelf verzoeknummers konden indienen. Het repertoire ging van ‘Stil in mij’ van Van Dik Hout tot ‘Daar in dat kleine café aan de haven’ van Pierre Kartner. Voor sommigen een feest van herkenning. Een feest van herkenning waarbij vrolijk werd meegedeind.

iktoon Voordeurshow

De maand juni staat in Gorinchem de derde keer in het teken van iktoon, Maand van de Amateurkunst. Dit jaar is net wat anders dan normaal. Vanwege de coronamaatregelen viert iktoon de creativiteit dit jaar grotendeels vanuit huis, maar dit geldt niet voor de iktoon Voordeurshow. De Voordeurshow is een optreden die buiten wordt gegeven bij een zorginstelling.

Meezingcafé

De Ingrediënten van het Meezingcafé, onder leiding van Donna Bastiaans, zijn: livemuziek, heerlijke evergreens, duidelijke songteksten en een hoop gezelligheid. De kracht van het Meezingcafé is dat mensen met elkaar zingen, in een gezellige setting. De liedjes kunnen door de aanwezigen worden gekozen. Roept u maar!

Zingen is goed voor je gemoedstoestand en daarmee voor je gezondheid. Het werkt ontwapenend, maakt je toegankelijker. Het is leuk om er samen wat moois van te maken. Om lekker te blèren soms. Om meerstemmig te zingen. Hoe dan ook, alles gaat weer stromen. Hoe je er ook in stapt, je komt er blij en ontspannen uit.

tekst gaat verder na de foto’s

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider

Sociaal domein

De iktoon Voordeurshow viel duidelijk in de smaak, zoals te zien was aan de blije gezichten. Eelke Kraaijeveld, wethouder Sociaal Domein, kwam ook nog een nummertje met de bewoners meezingen. De voordeurshow is een mooi voorbeeld van de meerwaarde van kunst en cultuur binnen het sociaal domein.

Nog meer blije gezichten

Donna Bastiaans, Marcel Klein en Derk-Jan Middelkoop van het Meezingcafé treden maandag, 29 juni, nog een keer op voor de bewoners van Yulius aan de Wijnkoperstraat. Nog meer blije gezichten, want dat is wat zingen met je doet.

Volg iktoon Gorinchem op iktoongorinchem.nl, de website, op Facebook en Instagram.