Donderdag 25 juni 2020 omstreeks 16.15 uur, was een man met zijn waterscooter aan het stunten voor het zwemgedeelte op Buiten de Waterpoort te Gorinchem.

Onverstandig en gevaarlijk

Een grote hoeveelheid kinderen, die gevaar nog niet inzien, stond op zeer korte afstand te kijken naar de capriolen van de man. Eén klein foutje met de waterscooter zou fatale gevolgen kunnen hebben.

Instagram: wijkagent

Te veel alcohol

Ter plaatse gekomen collega’s zagen dit en hebben de man aangesproken. Bleek een persoon te zijn die reeds eerder was gewaarschuwd voor zijn gedrag op het water. Het bleek dat de man te veel alcohol had gedronken.

Op het Bureau blies hij 335 ugl, wat ruim boven het toegestane is. Tevens was de waterscooter niet voorzien van een registratienummer. Het vaarbewijs van de man is ingevorderd.

Het Binnevaart Politie Reglement geeft aan dat je geen hinder of gevaar voor andere gebruikers van het water mag veroorzaken. Tevens is het niet toegestaan om binnen 50 meter van een zwemgedeelte of aanlegplaats voor schepen harder te varen dan 20 km per uur.