Vandaag is het zonnepanelen-project gerealiseerd op het muziekcentrum van de Koninklijke Harmonie De Bazuin. Maar liefst 40 Zonnepanelen sieren het dak en levert een bijdrage aan het milieu. Het project is gerealiseerd door Strago Electro Gorinchem.

De Koninklijke Harmonie De Bazuin is een actieve muziekvereniging in de Gorcumse samenleving die beschikt over een eigen repetitieruimte aan de Dalemwal. Het gehele pand is naar aanleiding van een energiescan voorzien van LED verlichting; boiler vervangen en de koelingen zijn aangepast. Dit leverde al met al een behoorlijke reductie op. Met het realiseren van deze zonnepanelen levert De Bazuin een mooie bijdrage aan gebruik van duurzame energie.

Theo Bos

Zet De Bazuin in het zonnetje

Ondanks alle initiatieven baart het de vereniging zorgen om financieel rond te komen. De actie die van start is gegaan is tot nu toe geen succes en draagt tot nu toe te weinig bij aan de totale kosten. De vereniging heeft nog wel een groot bedrag te gaan. Steun en help De Bazuin. https://www.doneeractie.nl/laat-de-zon-maar-schijnen/-44230 of kijk op de website van debazuin-gorinchem.nl

Lees ook: De Bazuin in het zonnetje