Burgemeester Reinie Melissant-Briene bezocht woensdag 1 juli het echtpaar Michielse-Lam om hen te feliciteren met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

De heer (Piet) Michielse, geboren in Heukelum, en mevrouw (Corrie) Lam, geboren in Leerdam, trouwden in 1955. In die tijd volgde meneer Michielse een opleiding tot politieagent in Rotterdam. Door de week verbleef meneer Michielse in Rotterdam en mevrouw Michielse in Heukelum. Ze kochten uiteindelijk een huis aan de Groenewal in Heukelum. Later verhuisde het echtpaar naar Rotterdam toen meneer Michielse in deze stad een baan als politieagent kreeg. In 1960 verhuisde het echtpaar naar Gorinchem waar ze nu nog steeds met heel veel plezier wonen. 

foto: Gemeente Gorinchem

Bekende in het straatbeeld van Gorinchem

De heer Michielse was jarenlang politieagent in Gorinchem en was daardoor een bekende in het straatbeeld van onze mooie vestingstad. Mevrouw Michielse zorgde voor de kinderen en het huishouden. Het echtpaar kreeg twee kinderen; een dochter en een zoon. Inmiddels zijn zij ook de trotse grootouders van 2 kleinzoons. 

Hobby’s

Naast zijn baan als politieagent voetbalde de heer Michielse bij Heukelum en later bij SVW. Na zijn actieve ‘voetballoopbaan’ werd meneer trainer bij Peursum. Dit deed hij tot zijn 65ste jaar met heel veel plezier. Ook is meneer Michielse gek op vissen, zowel in Nederland als in het buitenland. Mevrouw Michielse handbalde als jong meisje en houdt tegenwoordig erg van lezen en puzzelen. Tot vorig jaar ging het echtpaar ieder jaar samen op vakantie naar Gran Canaria waar zij allebei genoten van het uitoefenen van hun hobby’s.   

Viering jubileum

Op woensdag 1 juli vierde het echtpaar samen met hun kinderen en kleinkinderen hun 65-jarig huwelijksfeest.