Tijdens deze zomer gaan elke tweede zondag van de maand de Culturele Zondagen gewoon door, maar wel met een beperkt aanbod in verband met vakanties. Voor een bezoek aan alle locaties op zondag 12 juli hoeft men zich niet meer van te voren aan te melden. Wel gelden op alle locaties de RIVM regels.

Live optredens

Eindelijk mag het weer: live muziek in een café! De enige plek waar optredens plaatsvinden is in café de Keizer. Vanaf 15 uur is het Akoestisch Open Podium geopend voor luisteraars, maar vooral voor iedereen die zich wil en kan presenteren op het gebied van muziek, rap, rock, of zang. Ook singer-songwriters kunnen zich deze middag aanmelden.

Kunst galerieën

Ego’s onderweg

In de Caponnière is een expositie van abstracte schilderijen van de hand van Ali Stekelenburg. Bij mooi weer is het terras daar wat uitgebreid. In de kruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal is de expositie ‘Ego’s onderweg’ met geometrisch abstracte werken van Dickjan Hoogstraten heropend. In Galerie ‘Kunst bij Karel is er altijd koffie. Dit keer ontvangen de Gorcumse kunstenaars Petra de Goeij en Merel van de Velden uit Spijk de bezoekers en vertellen over hun werken. Ook hangen er werken van twee nieuwe kunstenaars. Walter Maas exposeert met grafiek en Peter Jan Bolhuis met tekeningen en

Plastic soup = eigen foto

schilderijen. Tenslotte is het herdenkingscentrum in de St. Janstoren in de Krijtstraat open met een expositie van de Maandagschilders, getiteld ‘Pen en Inkt’. Hedendaagse kunstenaars brengen objecten, personen en situaties terug naar simpele lijnen en kleurvlakken. Met een verrassend resultaat.

Musea

In het minimuseum op de eerste verdieping van de Aanlegsteiger aan de Vissersdijk is er spionage afluister apparatuur te zien met uitleg van Hugo Ouwerkerk. Het Hendrick Hamelmuseum toont de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder, de VOC en de banden met Korea. Het Gorcums Museum heeft een zeer interactieve expositie ‘On the move’: Kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur en men mag het zelf in beweging zetten. Verder is er de expositie ‘Gestolde beweging’ en de vaste tentoonstelling over het verhaal van de Martelaren van Gorinchem.

Black wave – Marco van Trigt
On the move

Uitgebreide informatie over het programma en alle deelnemende instellingen zijn te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl

Delen