Sinds vorige week is The Mall een liveshow voor jongeren gestart. In de eerste aflevering spraken jongerenwerkers Eline en Leenard met jongeren onder andere over de coronatijd.

Eline: “We kiezen voor een ontspannen en interactieve insteek. Op een laagdrempelige manier raken we af en toe ook serieuzere thema’s aan.” 

Uit de contacten met jongeren kwam de behoefte naar voren om, waar mogelijk binnen de maatregelen, toch wat meer dingen samen te kunnen doen. Dit heeft geleid tot een programmering tot aan de zomervakantie waarbij de liveshow de ideale combinatie is van een online activiteit en een fysieke bijeenkomst. Leenard: “In ons aanbod proberen we een goede balans te vinden tussen online activiteiten en activiteiten in het echt. De Liveshow is een proefproject waarin we contact leggen met jongeren en door interactie hen ook onderdeel van het geheel maken.  Tot de zomervakantie organiseren we dit vier keer. Daarna evalueren het initiatief.” 

2 juli werd het thema sport en bewegen behandeld, met onder andere een quiz, een sportchallenge, de vragenrubriek ‘ask them all’ en een live interview met rapper Sense over hoe je zelf letterlijk en figuurlijk stappen kunt zetten. In de twee daaropvolgende afleveringen komen de thema’s voeding en toekomstdromen aan bod.
De liveshow is op donderdag 9 en 16 juli vanaf 20 uur te volgen op www.youtube.com/mallgorinchem. De afleveringen zijn ook op dit kanaal later terug te kijken.

foto: The Mall – Jongerenwerkers Eline en Leenard presenteerden de eerste aflevering