Voor het middengebied ven Hoog Dalem zijn een aantal nieuwe straatnamen bedacht. Namen die wel passen bij een Vestingstad als Gorinchem.

Veilige namen, die later niet voor problemen kunnen gaan zorgen. Hoewel….!

De Namen

 • Sabel,
 • Degen,
 • Rapier,
 • Musket,
 • Walbus,
 • Haakbus,
 • Snaphaan,
 • Patroon,
 • Kruithoorn,
 • Bandelier,
 • Schanskorf,
 • Sappeur,
 • Pionier,
 • Mineur
 • Hoog Dalemseweg.

De vier rotondes in Hoog Dalem krijgen de volgende openbare ruimtenamen toegekend.

 • Pommel,
 • Torenfortplein,
 • Kolf,
 • Inundatieveld.
 • Aan de vier rotondes in Hoog Dalem de volgende openbare
 • ruimtenamen toe te kennen:

4 REACTIES

 1. Altijd gedacht dat als raadslid enig zicht hebt op de namen van de straten van Gorinchem. Toch maak ik mij ernstig zorgen over alle toegevoegde vesting/militaristische namen. Naast Wijdschild die voor een groot deel uit deze namen bestaat is het deel achter het winkelcentrum Hoog-Dalem, van wachtmeester, korporaal en admiraal, is deze toevoeging weer van Sabel, patroon tot mineur weer een verarming van diversiteit.
  Kan mij voorstellen dat veel mensen warm lopen voor het wapengekletter, maar mensen die minder strijdlustig zullen met rapier 15 niet aangeregen willen worden.
  Kijk namen van mensen is soms ook lastig zeker als je na jaren achter een niet zo’n mooi verleden komt. Tip voor de volgende straten typisch wat bij streek of landbouwgebied hoort. Bv vergeten groenten, appelrassen, aardappelen (maar dan niet Eigenheimer 😉) of dorpen Alblasserwaard Vijfheerenlanden (Molenaarsgraafsingel, Meerkerksestraat) en richting Vuren, Vuursekant.

 2. Ik had het moeten weten want ik schrijf al jaren Kruitbunker met T dus. Nu had ik het klakkeloos overgetikt van de besluitenlijst. Bij Bandelier even verkeerde toets aangeraakt, mijn schuld, mea culpa. Gelukkig was het in de kop wel goed, want dat had veel moeilijker geweest om te veranderen. Uiteraard bedankt voor de oplettendheid

Comments are closed.