foto’s: Thea den Teuling

“We dragen een steentje bij” was het afsluitende thema vanuit De Vreedzame School. Dat is de methode die Daltonschool de Poorter gebruikt om al hun leerlingen als ”goede burgers de maatschappij in te sturen’.

Voor groep 7 was het meteen duidelijk: we gaan de zorg bedanken en bejaarden blij maken. Voor het personeel van het Beatrixziekenhuis waren XXL-kaarten gemaakt en voor bewoners van het Gasthuis zelfgemaakte kleine kaarten. 

Woensdag 15 juli was het zover. De kinderen van groep 7 waren blij verrast om zoveel artsen en verplegers klaar te zien staan om hun XXL-kaarten in ontvangst te nemen. “Wat fijn dat jullie dit doen” stond centraal in de toespraak van een arts. De kinderen benadrukten in hun speech vooral het respect voor al het werk dat is en wordt verricht. Ze hopen verder dat nu de tijd aangebroken is voor een welverdiende vakantie. Daarna werd de post voor het Gasthuis bezorgd. De toespraak van de kinderen was deze keer vooral gericht op het feit dat de ouderen zo lang zonder hun naasten hebben moeten doorbrengen. Het opvrolijken lukte erg goed. De kaarten worden eerlijk verdeeld.onder de bewoners. 

Met deze acties hebben de Poorterleerlingen zeker hun steentje bijgedragen.