Met een ferme ruk aan een strik, vielen de doeken opzij en werd het nieuwe logo zichtbaar van de wereldwinkel Gorkum. Met dit nieuwe logo, dat door onze burgemeester Reinie Melissant werd onthuld, wil de wereldwinkel duidelijk maken dat er een nieuwe koers wordt gevaren.

Werekdwinkel

Meer gericht op cadeaus en minder op voedsel; nog meer variatie dan voorheen; voor de grote en kleine portemonnee en last but not least, dat veranderde trouwens niet: goed voor mens en milieu.

Stond eerst de naam van de wereldwinkel bovenaan, nu hebben zij dit omgedraaid en willen zij de nadruk leggen op de titel fairtrade cadeaus.

Burgemeester Reinie Melissant was verbaasd over het scala aan prachtige artikelen en over de manier waarop deze artikelen in de winkel ten toon worden gespreid. “Een aanrader om hier mijn cadeaus te gaan kopen”, gaf zij te kennen. 

Meer info
Bijna 200 Wereldwinkels verkopen de mooiste wereldcadeaus. Volgens eeuwenoude tradities gemaakt, met een hedendaags tintje. Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Door de handel met Wereldwinkels verdienen de makers van deze cadeaus een geregeld inkomen. En krijgen zij ondersteuning bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat armoede wèl bestreden kan worden.
Fairtrade is eerlijke handel met respect voor mens en milieu. Veel van de mensen die de producten maken die Wereldwinkels verkopen zijn arm en maken vaak ook weinig kans op ontwikkeling. Zonder fairtrade hebben zij minder of geen kansen op de westerse exportmarkt. Bij fairtrade gaan erkende leveranciers van de Wereldwinkel langdurige handelsrelaties aan met de producenten in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen producenten beter investeren in hun eigen toekomst. Fairtrade betekent ook een eerlijke prijs voor een eerlijk product. De makers krijgen hierdoor de ruimte om zich op eigen kracht verder te ontwikkelen. Door het kopen van een fairtrade cadeau in de Wereldwinkel kun je het leven van producenten in ontwikkelingslanden veranderen.

Delen