Zangwerkplaats o.l.v. Helga Buitelaar

Donderdag 13 augustus is er een zangworkshop met Helga Buitelaar, van de Zangwerkplaats, in de toren van de Grote kerk in Gorinchem. Van 20.00 tot ongeveer 21.00 uur wordt het 4 stemmig largo uit de “Symfonie van de Nieuwe Wereld” van Antonin Dvõrák ingestudeerd.

Dit stuk dat geen tekst maar alleen vocalen heeft werd in de kampen op Sumatra gezongen door de vrouwen die daar vast zaten tijdens de tweede wereldoorlog. Onder de vrouwen zaten orkestleden die zich hun orkestpartijen konden herinneren en omzetten in zangpartijen.

Paradise road”met o.a. Glenn Close

Er is een prachtige film van dit verhaal gemaakt: “Paradise road”met oa Glenn Close. Het stuk is heruitgegeven door NPO 4 en zou tijdens de bevrijdingsfeesten afgelopen mei gezongen worden. In de toren kunnen 17 zangers op 1,5 meter afstand staan. Naast de 10 zangers van de zangwerkplaats is er nog plaats voor 7 zangers, (vooral bassen en tenoren!) Als je mee wilt doen moet je jezelf van te voren opgeven. Je krijgt dan de bladmuziek, de ingezongen oefentracks en het coronaprotocol gemaild.

Het is fijn als je iets ervaring hebt met koorzang. Als er heel veel animo is kan er nog een moment extra geplanned worden voor een sessie. De bedoeling is en opname te maken aan het einde van het uur. De workshop is op basis van donatie. Opgeven kan tot 10 augustus via: helgabuitelaar@hotmail.com

Delen