Op 18 juli 2020 kregen agenten een melding van een huiselijke twist in Leerdam. Zij gingen direct ter plaatse. Eenmaal ter plaatse gaan zij in gesprek met vermoedelijke verdachte.

De verdachte is voor geen reden vatbaar en besluit de agenten in het gezicht te spugen! Een grovere belediging/vernedering is er bijna niet! Hierop wordt de verdachte direct aangehouden. De verdachte verzette zich hevig tijdens de aanhouding en probeert de collega’s van zich af te trappen.

Het opgeroepen ambulancepersoneel probeert de verdachte tot te kalmte te manen maar ook het ambulance personeel wordt geschopt. Na wat verzet krijgen wij de verdachte onder controle en kan het ambulancepersoneel kalmeringsmiddelen toedienen. Na controle in het ziekenhuis te Nieuwegein is de verdachte ingesloten in het Politie Cellen Complex te Houten.  

Tegen de verdachte wordt onder andere belediging van een ambtenaar in functie en mishandeling ten laste gelegd.

Geweld tegen politieambtenaren en overige hulpverleners zien we steeds vaker gebeuren en wordt keihard aangepakt. Je blijft af van hulpverleners!  

foto: politie Vijfheerenlanden