Afgelopen vrijdag, 17 juli, hebben we een nieuwe fietsgids voor de Alblasserwaard en omgeving gepubliceerd. Het cartografisch bureau Carto Studio en de uitgever voor internationale fietsgidsen Benjaminse Uitgeverij hebben samen een project gerealiseerd voor fietsgidsen onder de titel ‘Fietsen door Oud Holland’.

Rienk Zijlstra, uit Noordeloos, en werkzaam voor Carto Studio, heeft daarbij de hele Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en de westelijke Betuwe voor zijn rekening genomen.

Het is een uitgebreide gids geworden van 75 pagina’s die het hele netwerk aan fietsroutes tussen Utrecht, Dordrecht en Den Bosch weergeeft. De meeste routes zijn knooppuntroutes, maar uit eigen ervaring zijn daar nog een paar mooie routes aan toegevoegd.

De fietsreiziger wordt meegenomen op een reis door tijd en ruimte waarbij een aardig aantal oude ansichtkaarten vroegere tijden oproepen. De 24 detailkaarten, aangevuld met 10 stadskaarten, laten niet alleen alle weggetjes zien, maar geven ook de voorzieningen langs de routes weer, van terrasjes voor de koffie, tot en met alle boerderijwinkels, waar de lekkere streekproducten kunnen worden gekocht.

Ook alle fietsenmakers staan vermeld, zowel op de kaart als achterin de gids.Laat u meenemen op mooie ontdekkingstochten want deze gids is geheel en al gratis!!

Als uitgever en cartografisch bureau is deze gids ons cadeau aan iedereen die moet inleveren tijdens de coronacrisis. Hoe meer mensen hiervan kunnen genieten, hoe mooier wij dat vinden.

U vindt alle gidsen op: https://www.cyclingeurope.nl/routes/oudholland/index.php

Gorinchem, Buiten de Waterpoort

2 REACTIES

  1. Zo ver als nu blijkt zijn de Oud Hollandse gidsen allen te downloaden, gratis. Op de website worden wel diverse gidsen verkocht, ook voor andere landen. Deze zijn op die website ook online te bestellen.https://www.cyclingeurope.nl/routes/oudholland/index.php
    Ook op hun website staat het volgende:
    Heeft u een vraag of een opmerking? Of wilt u een reactie of aanvulling geven op een van onze routes? Stuurt u dan een email naar fiets@cyclingeurope.nl.
    Wie weet, succes ermee.

  2. Ben in zeer geintereseerd.Is het ook in kaart op papier verkrijgbaar.Waar is dat mogelijk?

Comments are closed.