Vanaf 17 augustus gaat Bouwbedrijf Van Wijnen uit Stolwijk starten met de bouw van De Helden van Gorkum. Het gaat om het nieuw realiseren van 26 woningen. 21 stuks aan de Bagijnenwalstraat en 5 stuks aan de Lindeboom.

De Helden van GorkumBagijnenwalstraat
De Helden van GorkumLindeboom

Gelijk met de start van de bouw gaat de gemeente vervangende parkeerplaatsen realiseren en de riolering in het Heerenlaantje vervangen. Aan het eind van de woningbouw wordt de riolering in de Bagijnenwalstraat vervangen en aansluitend de straat opnieuw herstraat en op hoogte gebracht.

Maatregelen in omgeving

Op 14 september wordt de Bagijnenwalstraat voor de duur van tenminste één jaar afgesloten voor alle verkeer. Dit gaat natuurlijk gevolgen hebben voor het verkeer en de bewoners in dit gebied.

Afsluiting Bagijnenwalstraat

Wanneer deze op 14 september wordt afgesloten wordt het verkeer door middel van bewegwijzering omgeleid. Er wordt voor gezorgd dat de hulpdiensten de woningen kunnen blijven bereiken.
Het eenrichtingsverkeer in de Lindeboom wordt omgedraaid, zodat de woningen in de Oude Lombardstraat, Heerenlaantje, Hovenierstraat en Melkstraat via de route Haarstraat->Lindeboom bereikbaar blijven.

Parkeren

Op tekeningen is te zien dat de bestaande parkeerplaatsen in gebruik worden genomen door bouwketen, het materiaal en het parkeren voor de medewerkers. Vooruitlopend op het afsluiten van de bestaande parkeerplaatsen worden ter hoogte van parkeergarage Kweeklust, nieuwe parkeerplaatsen gerealiseerd.

Haarstraat

In de Haarstraat mogen de hulpdiensten in geval van calamiteit tegen het verkeer in. Dit geldt voor het gedeelte Katerstraat tot de Westwagenstraat. Om geen gevaarlijke creaties te creëren, worden in dit gedeelte twee parkeerstroken gemarkeerd waarop niet geparkeerd mag worden. Dat betekend dus dat een aantal parkeerplaatsen in de Haarstraat gedurende bouwperiode niet te gebruiken zijn.

Wel wordt de laad- en losstrook hoogte van Haarstraat van nummer 6 t/m.18 ’s avonds beschikbaar gesteld om te kunnen parkeren.