Bron: Gemeente Hardinxveld

Op vrijdag 24 juli heeft een fietsendief in Hardinxveld-Giessendam een last onder dwangsom (LOD) opgelegd gekregen. De man werd betrapt in de fietsenstalling van Station Boven-Hardinxveld terwijl hij verschillende werktuigen op zak had die waren bedoeld om fietsendiefstal makkelijk te maken of te plegen. Wanneer de man nogmaals wordt aangehouden met inbrekerswerktuigen op zak, hangt hem een dwangsom van 2500 euro per overtreding boven het hoofd.

Eerste last onder dwangsom

Het is de eerste keer dat in Hardinxveld-Giessendam een LOD wordt opgelegd aan een persoon die inbrekerswerktuigen bij zich had. “Het opleggen van de dwangsom voor deze fietsendief past bij het streven naar veiligheid in Hardinxveld-Giessendam. Criminaliteit hoort niet thuis in ons dorp. Samen met de politie werkt de gemeente hard om criminaliteit in ons dorp tegen te gaan”, aldus burgemeester Dirk Heijkoop.

Samenwerking politie en gemeente

De fietsendief kon worden aangehouden na een melding vanuit cameratoezicht. Na deze melding heeft de politie een controle uit kunnen voeren op het station, waarbij de man werd aangehouden. Na de aanhouding heeft de politie het college van B&W verzocht om bestuurlijk te handhaven. Burgemeester Dirk Heijkoop geeft aan dat dit verzoek heeft geleidt tot het opleggen van de LOD. Dirk Heijkoop: “Een ‘last onder dwangsom’ kan naast een strafrechtelijk traject worden ingezet. Het heeft als doel om herhaling van de overtreding te voorkomen. De politie kan nu op gepaste en snelle wijze handelen wanneer de fietsendief opnieuw wordt aangehouden.”

PixaBay

Let goed op je spullen!

“Met de inzet van een LOD kunnen we dieven beter en sneller aanpakken. Maar alleen daarmee redden we het niet. Ik wil daarom ook een oproep doen aan de inwoners van Hardinxveld-Giessendam. Let zelf ook goed op je spullen! Zet je fiets goed op slot, zodat je het inbrekers lastig maakt. En dit geldt natuurlijk voor al je eigendommen: je huis, je auto etc.”, aldus Dirk Heijkoop.
Naast de inzet van politie en gemeente, kunnen inwoners van Hardinxveld-Giessendam ook rekenen op Buurttoezicht. Dirk Heijkoop: “Buurttoezicht loopt geregeld rondes door de gemeente. De inwoners kunnen altijd rekenen op deze extra ogen die helpen om de veiligheid van het dorp te waarborgen.”

Meld misdaad!

Ben je getuige van een verdachte situatie? Bel de politie op het algemene nummer: 0900 8844. Bij een noodsituatie bel je direct 112.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.