Bron: ProRail

Op station Geldermalsen is maandagochtend een nieuw perron in gebruik genomen. Dankzij dit perron is er vanaf 10 augustus een nieuwe dienstregeling mogelijk, waardoor reizigers uit de Oost-Betuwe een betere overstap krijgen op station Tiel als ze bijvoorbeeld naar Utrecht moeten.Nieuwe perron station Geldermalsen

Station Geldermalsen telt vanaf nu drie perrons. Eén aan de westkant speciaal voor de Merwede-Lingelijn en één aan de oostkant voor de verbinding met Tiel. Op het perron dat in het midden ligt, stoppen en vertrekken de sprinters uit Utrecht en Den Bosch.

Nieuwe perron station Geldermalsen – foto: ProRail

De volgende stap is nu het vrijleggen van de Merwede-Lingelijn. Speciaal daarvoor wordt in Geldermalsen en Tricht een derde spoor aangelegd. Als dat volgend jaar klaar is, zijn treinen niet langer afhankelijk van elkaar en wordt de dienstregeling betrouwbaarder. Verstoringen op het ene traject hebben dan immers geen gevolgen meer voor het treinverkeer op andere trajecten. 

Het nieuwe perron is 26 juli in gebruik genomen. De nieuwe dienstregeling gaat in op 10 augustus. Dat viert ProRail die week samen met NS en Qbuzz.

Delen

1 REACTIE

Comments are closed.