Tijdens deze zomer gaat de Culturele Zondag op 9 augustus gewoon door, maar wel met een beperkt aanbod in verband met vakanties. Voor een bezoek aan alle locaties hoeft men zich niet meer van te voren aan te melden. Wel gelden overal de RIVM regels. Er zijn geen live optredens deze maand, maar dat wordt bij de opening van het nieuwe seizoen op 13 september ruimschoot goed gemaakt. Molen de Hoop op de Dalemwal en het natuurcentrum zijn gewoon geopend maar zonder bijzondere activiteiten of exposities.

Galerieën

In de Caponnière is een expositie van abstracte schilderijen van de hand van Ali Stekelenburg. Bij mooi weer is het terras daar wat uitgebreid. In de kruitmagazijnen van Symposion aan de Dalemwal is de expositie ‘Ego’s onderweg’ met geometrisch abstracte werken van Dickjan Hoogstraten te zien. In Galerie ‘Kunst bij Karel is er altijd koffie. Dit keer ontvangen de Gorcumse kunstenaars Petra de Goeij en Merel van de Velden uit Spijk de bezoekers en vertellen over hun werken. Ook hangen er werken van twee nieuwe kunstenaars. Walter Maas exposeert met grafiek en Peter Jan Bolhuis met tekeningen en schilderijen. Tenslotte is het herdenkingscentrum in de St. Janstoren in de Krijtstraat open met een expositie van de Maandagschilders, getiteld ‘Pen en Inkt’. Hedendaagse kunstenaars brengen objecten, personen en situaties terug naar simpele lijnen en kleurvlakken. Met een verrassend resultaat.

Musea en een scootmobieltocht

Het Gorcums Museum heeft een zeer interactieve expositie ‘On the move’: Kunst in beweging. Alles draait, woelt, tuimelt, schuift, bromt, wiebelt en verschiet van kleur. Een extra activiteit is een scootmobieltocht langs kunstwerken in de stad. Reserveren is wel verplicht vooraf bij het museum. Verder is er de expositie ‘Gestolde beweging’ en de vaste tentoonstelling over het verhaal van de Martelaren van Gorinchem. Tenslotte toont het Hendrick Hamelmuseum de vaste collectie over de Gorcumse zeevaarder, de VOC en de banden met Korea.

Uitgebreide informatie over het programma en alle deelnemende instellingen zijn te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl

Delen