Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (30 augustus tot en met 5 september) wordt ook in Gorinchem weer huis-aan-huis gecollecteerd. Vanwege het coronavirus gebeurt dat in aangepaste vorm, op anderhalve meter afstand van de voordeur.

“De collecte is dit jaar extra belangrijk, want de coronacrisis heeft de kankerpatiënt hard geraakt”, zegt Carola Verbraak, coördinator van collecteteam Gorinchem. “We hopen dan ook dat Gorcumers gul geven.” Door maatregelen als voldoende afstand houden kan de nationale collecteweek van KWF ook in coronatijd op een veilige manier plaatsvinden.

Dat is goed nieuws, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker. Bovendien zijn tientallen miljoenen euro’s minder beschikbaar voor kankeronderzoek, doordat evenementen als Alpe d’HuZes en de Elfstedenzwemtocht zijn afgelast. Geld voor levensreddend onderzoek is daarom hard nodig.

Contactloos via je mobiel Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. De gever kan deze code scannen met zijn mobiele telefoon en zo een gift overmaken. Ook kunnen collectanten dit jaar geld ophalen via WhatsApp.

Via een appje met een donatielink nodigen zij hun contacten uit om te geven voor kankeronderzoek. Collectanten gezocht Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Gorinchem is nog dringend op zoek naar collectanten.

Meld je direct bij de collecte-coördinator aan: carola.verbraak@kpnmail.nl of 06-44 902 502. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met het landelijk vrijwilligers steunpunt via 020-5700 590.

Via de QR-code hiernaast kunt u regelrecht doneren aan aan KWF Kankerbestrijding. Uw hulp kunnen zij goed gebruiken.

foto: Harm Akkerman (archieffoto van voor de coronatijd)

anker

Delen