Het zomerfeest in Gorinchem is een begrip. Het kent zijn oorsprong in de jaren vijftig als initiatief voor mensen die niet op vakantie konden. De gemeente wilde hen wat bieden om elkaar te ontmoeten en naar uit te kijken. Niemand had kunnen verwachten dat dit vandaag de dag zo relevant zou zijn.

Stichting Zomerfeest Gorinchem, organisator van het zomerfeest op de Groenmarkt, heeft de handschoen opgepakt en organiseert het ZomerTerras van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus op de Groenmarkt in Gorinchem. De plek om elkaar te ontmoeten, het glas te heffen én op gepaste, veilige, wijze de zomervakantie af te sluiten. Heb je zin in Jazz, cabaret, coverbands of een PubPopQuiz? Kaarten zijn nu te koop via Zomerfeest.nl/tickets/De opzet is een groot terras op de Groenmarkt. Je koopt een tafel voor 2, 3 of 4 personen waarbij je aangeeft of het om vrienden of personen uit je huishoudens gaat. Je mag zelf je plaats kiezen, dus vlakbij en met je vrienden is zeker een optie! Het programma bestaat uit blokken van 2 uur met een line-up waar voor ieder wat wils in te vinden is:

 • Donderdag is de comedyavond met Tobi Kooiman, René Meurs, Martijn Kardol en MC Teun van Elzen. Op vrijdag zal om 16.00 uur de VrijMiBo worden georganiseerd speciaal voor de ondernemers en hun personeel die het zomerfeest al jaren mogelijk maken. Gevolgd door Gorcumse Rosanne de With and Friends. De avond wordt afgesloten door DJ Mark Norman met live ondersteuning van zangeres Rose, violiste Eva Sofia en Rapper Thijs.
 • Donderdag 27 augustus:
  • ComedyTerras (twee shows: 19.00 en 22.00 uur)
  • Een avond vol stand-up comedy! Met de talenten van Tobi Kooiman (winnaar publieksprijs
  • Camaretten cabaretfestival in 2019), René Meurs (o.a. bekend van ComedyTrain), Martijn
  • Kardol (Corona Conference) en MC Teun van Elzen (Winnaar Groninger Studenten
  • Cabaretfestival 2019) zit je zeker goed!
 • Vrijdag 28 augustus:
  • ZomerTerras VrijMiBo (16.00 uur)
  • Speciaal voor de Gorcumse ondernemers die het zomerfeest de afgelopen jaren een warm hart hebben toegedragen en gezorgd hebben dat het jaarlijks opnieuw neergezet kon worden is de VrijMiBo in het leven geroepen. In eerste instantie krijgen deze ondernemers de mogelijkheid om met de muzikale klangen van Loos Alarm het weekend te komen inluiden. Indien er kaarten overblijven gaan deze in vrije verkoop.
 • Rosanne De With & Friends (19.00 uur)
  • Lokale ster Rosanne de With heeft speciaal voor het ZomerTerras een gelegenheidsband samengesteld. Naast bekende nummers zal ze ook haar eigen nummer live gaan performen.

Zaterdag begint met kindervoorstelling Joris en de Draak (6+) in samenwerking met Theater Peeriscoop. Op 16.00 uur starten The Busquito’s een samenwerking met VestingJazz Gorinchem. Gevolgd door ZomerTerras PubPopQuiz begeleidt door Gorcumse Sharon Quack en Nies van Zoeren. De avond wordt afgesloten door M-Bush.

 • DJ Mark Norman, live vocals by Rose, violiste Eva Sofia en Rapper Thijs (22.00 uur)
  • De avond wordt swingend afgesloten. Niet allleen met de beats van DJ Mark Norman, maar met live ondersteuning van zangeres Rose, violiste Eva Sofia en Rapper Thijs.

De zondag start om 10.00 uur met een openlucht kerkdienst in samenwerking met PKN
Gorinchem Grote Kerk o.l.v. Ds.R.R. Eisinga. Om 13.00 uur betreed Airto (bekend van De Beste Singer/Songwriter) en lokale held Daniel Roos het podium. Het ZomerTerras wordt afgesloten met rock coverband Pitch.

 • Zaterdag 29 augustus:
 • Kindervoorstelling Joris en de Draak (6+) i.s.m. Theater Peeriscoop (13.00 uur)
  • Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen in 2013 met het muzikale Joris en de draak een Gouden Ei als beste familievoorstelling van De Parade. Schrijver en regisseur Fred Delfgaauw (Theater Peeriscoop) verpakte het eeuwenoude verhaal in een spannende voorstelling met livemuziek, zang, heel veel humor en een vlijmscherp r(t)andje. Kinderen tot 2 jaar zijn gratis (op schoot).
 • The Busquito’s i.s.m. VestingJazz Gorinchem (16.00 uur)
  • The Busquito’s spelen jazzy instrumentale en vocale muziek; een zeer gevarieerd repertoire dat een periode van bijna een eeuw bestrijkt. De stijl van hun muziek omschrijven ze zelf als ’Fun-Swing-Jazz-hotclub-pop-R&R-jump-jive-mess-up’.
 • Pub Pop Quiz (19.00 uur)
  • Weet jij het meest over popmuziek? Ga met je vrienden de strijd aan tijdens de ZomerTerras
 • PubPopQuiz. Gorcumse Sharon Quack en Nies van Zoeren van PubPopQuiz dagen je uit!
  • M-Bush (met René Ederzeel) (22.00 uur)
  • René Ederzeel is zeker te rekenen tot een bekende Gorcummer. Hij zal met zijn band M-Bush de muzikale omlijsting verzorgen op het laatste tijdvak van de zaterdagavond.

Zondag 30 augustus:

 • Openlucht kerkdienst i.s.m. PKN Gorinchem Grote Kerk o.l.v. Ds. R.R. Eisinga (10.30 uur – 11.15 uur)
  • Als goede buur zal het ZomerTerras op zondagochtend worden opengesteld voor een openlucht kerkdienst. Kaarten zijn gratis, maar dienen wel vooraf te worden gereserveerd.
 • Singer Songwriter Airto en Daniel Roos (13.00 uur)
  • Wie op zondagmiddag wel eens op het zomerfeest is geweest, kent het fenomeen het koffieconcert. Uiteenlopende artiesten hebben dit tijdvak al gevuld. Tijdens het ZomerTerras is deze gereserveerd voor singer/songwriters Airto (bekend van de Beste Singer/Songwriter) en lokale held Daniel Roos.
 • Rock coverband Pitch (16.00 uur)
  • Het laatste tijdvak zal zijn voor coverband Pitch. Een paar goede gitaren sluiten het ZomerTerras af. Rock Coverband Pitch speelt al vele jaren van kroeg tot festival. Tijd om hier het ZomerTerras aan toe te voegen.

Een bijzondere editie vraagt eveneens om wat meer bijzonderheden in de opzet. Met grote aandacht is in samenspraak met de gemeente en de veiligheidsdiensten de opzet voor het ZomerTerras gemaakt. Bezoekers die meer willen weten over deze maatregelen, kunnen terecht op de website zomerfeest.nl. Hier kunnen tevens kaartjes worden gekocht.

anker