Het terrein aan de Linge waar vroeger Botenbouw Tukker gelegen was en de carnavalsverenigingen een plek hadden om hun carnavalswagens te bouwen, is door het Rijksvastgoedbedrijf in de verkoop gedaan.

google streetview

Hiermee komt dit terrein Linge II vrij voor andere ontwikkelingen. De Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbé heeft met studenten een briljant plan ontwikkeld voor Linge II. Wat weinigen nog weten is, dat De Vries Robbé in de jaren ’60 bijgedragen heeft aan de bouw van De Nieuwe Doelen. Het bedrijf ging failliet en een deel van het industrieel complex langs de Spijksedijk verpauperde en is al decennia lang een foeilelijke puist. Helemaal in de trend om industrieel erfgoed te hergebruiken werden ideeën uitgewerkt om met de restanten hiervan een culturele voorziening te ontwikkelen met als werktitel ‘De Nieuwste Doelen’.

Veel cultuurliefhebber zien deze plannen wel zitten en er werd een petitie gestart om meer mensen enthousiast te maken. Ook u kunt deze tekenen.

Het college kent deze plannen ook en wil hier na de zomer schriftelijk op reageren. VVD, SGP/CU en fractie Van Maaren vindt dit zonde van de tijd en hebben het initiatief genomen om de plannenmakers uit te nodigen. Zij willen dat dit lokale initiatief serieus genomen wordt en hen de gelegenheid geven voor een presentatie.

De presentatie is voor iedereen toegankelijk. Wel vooraf aanmelden bij griffie@gorinchem.nl i.v.m. RIVM maatregelen.

anker

Delen