Bron: Gorcums Museum

U zoekt een verrassend geschenk om aan iemand te geven, of gewoon voor uzelf. Dan is er in de museumshop van het Gorcums Museum een prachtige verjaardagskalender te koop.

Er is een splinternieuwe verjaardagskalender van het Gorcums Museum uit met een aantal kunstwerken die een prachtig beeld geven van de stad door de eeuwen heen. De haarscherpe foto’s daarvan zijn gedrukt op stevig kunstdrukpapier, een lust voor het oog.

Seizoenen van het jaar

De twaalf afbeeldingen volgen de seizoenen van het jaar en zijn voorzien van interessante toelichtende teksten. Zo toont de maand januari ons het ‘gezicht op de bezetting van het ijs tegen den dijk‘ door Cornelis de Jonker van rond 1800. Een prachtig gedetailleerde voorstelling met ijsschotsen in de Merwede voor Gorcum. De meimaand wordt verbeeld aan de hand van een kijkje in de stadstuin van Martinus van Barnevelt. Hij was de meeste welgestelde inwoner van de stad en kon zijn droom realiseren: ‘een extra grote, zeer wel beplante tuin met bomen en andere tuincieraden’. In september wordt u meegenomen naar de vestingwal rond 1850, met haar windmolens en de fraaie Dalempoort. En in november bevinden we ons rond 1900 op de Groenmarkt, met overdekte Botermarkt achter het voormalige stadhuis, waar nu het Gorcums Museum is gevestigd.

Promenade door de geschiedenis van Gorinchem

Zo is de verjaardagskalender als een promenade door de geschiedenis van de stad, waarbij u zich telkens in een ander jaargetijde en op een andere plek in de stad waant. En en passant kennis neemt van de jarigen in deze maand. Zo vergeet u nooit meer een verjaardag, met deze prachtige kalender in gebruik!

Exclusief verkrijgbaar

De kalender is exclusief te koop in de museumshop van het Gorcums Museum voor € 12,50. Leden van Oud-Gorcum en Vrienden van het Gorcums Museum betalen, op vertoon van hun pasje, slechts € 9,95. De museumshop is geopend op dinsdag t/m zondag van 13.00- 17.00 uur.

anker

Delen