Het weekend van vrijdag 28 augustus 14.00 uur tot zondag 30 augustus 18.00 uur is de zuidelijke rijbaan (stad in) van de Banneweg afgesloten voor alle verkeer. De spoedeisende hulp en de huisartsenpost blijven wel bereikbaar. Dat geldt uiteraard ook voor de hulpdiensten. Op dat moment wordt de zuid baan geasfalteerd. Ook voert Rijkswaterstaat een inspectie uit aan de zuidelijke onderdoorgang van het viaduct Banneweg – A27. 

Afsluiting en omleiding

Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur tot zondagmiddag 18.00 uur is de zuid baan (stad in) van de Banneweg tussen de Driemanschapslaan en de Stalkaarsen afgesloten voor alle verkeer. De noord baan (stad uit) en de voet- en fietspaden blijven gewoon toegankelijk. Verkeer richting het ziekenhuis en Gorinchem west wordt vanaf de snelweg omgeleid via de afrit Avelingen en over de Wolpherensedijk. Bestemmingsverkeer binnen Gorinchem wordt omgeleid via de Gildenweg. 

Bereikbaarheid ziekenhuis

Het ziekenhuis blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar maar minder goed dan bezoekers van het ziekenhuis gewend zijn. Om bereikbaarheid en werkzaamheden op elkaar af te stemmen, worden verkeersregelaars ingezet. Tijdens de werkzaamheden op zaterdag is ook de Parkweg niet bereikbaar. Verkeer vanuit de parkeergarage bij het ziekenhuis verlaat de garage via de ingang van het ziekenhuis.
Zondag wordt er gewerkt nabij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze is tot 14.30 uur afgesloten. Ook de parkeergarage is tijdens deze werkzaamheden niet bereikbaar. Bezoekers worden gevraagd eenmalig te parkeren in de wijk of een alternatief voor de auto te kiezen. Voor voetgangers en fietsers blijft de hoofdingang wel toegankelijk. 

Werkzaamheden viaduct A27

In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 22.00 en 6.00 uur voert Rijkswaterstaat een inspectie uit aan de zuidelijke onderdoorgang van het viaduct Banneweg-A27. Het verkeer wordt door verkeersregelaars omgeleid door de noordelijke onderdoorgang. 

anker

Delen