Op dinsdag 1 september wordt de MONO-campagne onder de aandacht gebracht van middelbare scholieren in Gorinchem. De actie is van 12.00 – 16.00 uur langs de openbare weg rondom de middelbare scholen in Gorinchem-Noord. Vanaf 1 september is gemeente Gorinchem ook ambassadeur van Maak een punt van nul. Wethouder Joost van der Geest zal bij de actie aanwezig zijn en daar de eerste auto van de gemeente voorzien van het logo Maak een punt van nul.

MONO ook op de fiets  

Per 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets te appen. Automobilisten betalen € 240,- bij een overtreding en fietsers € 95,-. Fietsers zijn zich over het algemeen bewust van de risico’s van bellen of appen in het verkeer, maar de verleiding om het toch te doen is groot. Uit onderzoek is gebleken, dat met het lezen en schrijven van berichtjes op je smartphone, het risico op een ongeval met minstens 25 keer vergroot. Vooral inkomende berichten vormen een grote verleiding. Door MONO te rijden of fietsen kun je deze verleiding beter weerstaan. Scholieren worden tijdens de actie aangesproken door een promotieteam. 

Mono-campagne uitleg

MONO staat letterlijk voor één of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op één ding en dat is het verkeer. MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Op initiatief van o.a. ANWB, Flitsmeister, Veilig Verkeer Nederland, Fietsersbond en provincies is deze grootschalige campagne voor aandacht op de weg ontwikkeld. 

Ambassadeur Maak een punt van nul

Vanaf 1 september is gemeente Gorinchem ook ambassadeur van Maak een punt van nul. Ambassadeurs zetten zich op verschillende manieren in om te werken aan de verkeersveiligheid. Dat betekent dat de gemeente zich extra inzet voor verkeersveiligheid in de stad maar ook dat er in de organisatie extra aandacht is voor het gedrag in het verkeer.

anker

Delen