Op culturele zondag 13 september organiseert het Gorcums Museum een unieke Tai Chi workshop. Linda Renes, Tai Chi docente van Tai Chi school de Blauwe Schildpad neemt je mee in bewegingen van de tai chi, welke  in relatie staan tot de kunst van de huidige tentoonstelling ‘On the Move’,  nu te zien in het Gorcums Museum.

Tai Chi wordt ook wel omschreven als innerlijke bewegingskunst en sluit daarbij prachtig aan op de expositie  ‘On the Move’, waarin hedendaagse kunst in beweging getoond wordt.

Tai Chi Quan is een eeuwenoude bewegingsleer uit China, die je kan beoefenen, ter bevordering van je gezondheid, als meditatie en als gevechtskunst.

De langzame harmonieuze bewegingen vergroten het evenwicht, coördinatie, balans, flexibiliteit en het concentratievermogen.

Op de culturele zondag van  13 september worden bezoekers van de tentoonstelling uitgenodigd om zelf te bewegen.

De rijkserkende Tai chi docente Linda Renes neemt u mee in bewegingen van de tai chi in relatie tot de kunst in de tentoonstelling.

De workshop van een uur is een afwisseling van zelf bewegen en het verkrijgen van inzicht in de principes achter de tai chi aan de hand van verschillende kunstwerken/installaties in de tentoonstelling.

De activiteit vindt in het Gorcums Museum en op twee momenten op de dag.  Van 13:00 uur tot 14:00 uur en van 15:30 uur tot 16:30 uur. Per workshop kunnen er maximaal 10 personen per keer deelnemen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via gorcumsmuseum@gorinchem.nl. onder vermelding van aanmelden Tai Chi Workshop en het voorkeurstijdstip voor deelname.

anker

Delen