Van 14 tot en met 18 september is de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. In deze week roepen wij leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders op om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan.

Leuk, gezond en goed voor de verkeersveiligheid en het milieu

De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Het lopen en fietsen heeft nog veel meer voordelen. Het is niet alleen gezond en beter voor het milieu, maar bovendien is lopen en fietsen ook leuk!

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken gemeenten en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. 

Wethouder Joost van der Geest, mobiliteit: “ Uiteraard ondersteunen we als gemeente het programma en de Schoolbrengweek. Als ambassadeur van Maak een punt van 0!  Vinden we het belangrijk zoveel mogelijk te doen om slachtoffers in het verkeer zoveel mogelijk te voorkomen. Fietsend of lopend naar school gaan kan daaraan bijdragen. En we vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de auto laten staan en op de fiets stappen. Deze week is dus eigenlijk een mooie rode loper voor de fiets. Zo leren kinderen jong de fiets pakken, en laten ouders wellicht eens wat vaker de auto staan.”

Ga de uitdaging aan

Ouders en kinderen worden uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan, en de kinderen kunnen een leuke prijs winnen met een verhaal, foto of tekening van een leuke belevenis onderweg op de route van school naar huis. De ouders en kinderen van deelnemende scholen ontvangen in de eerste schoolweek een brief van de wethouder en een wedstrijdkaart.

Maak een punt van nul

SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maken onderdeel uit van de aanpak ‘Maak een punt van nul’. Met deze aanpak wil het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen met alle gemeenten in de regio en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken. Bijvoorbeeld met goede verkeerseducatie op school en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. Want ieder slachtoffer is er één teveel, en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken.

Meer weten?

Kijk op www.schoolopseef.nl of op www.maakeenpuntvannul.nl.

anker

Delen