Vanaf 9 september alle sociale en educatieve hulp in Gorinchem op één plek

Het Informatiepunt Gorinchem is dé online plek voor alle inwoners die hulp nodig hebben om mee te kunnen doen in het dagelijks leven. De Nederlandse taal leren? Omgaan met de computer? Zelf een formulier invullen? Hulp nodig bij juridische zaken?

Op gorinchem.hetinformatiepunt.nl *) staan alle organisaties en instellingen die mensen hierbij op weg helpen, plus het cursusaanbod en handige websites. Op woensdag 9 september vanaf 10.00 uur is de feestelijke lancering door wethouder Ro van Doesburg in Bibliotheek Gorinchem centrum. Na de onthulling volgt een uitleg over een aantal activiteiten van de Bibliotheek AanZet die terug te vinden zijn op het Informatiepunt.
* ) Vanaf lancering

Aanleiding

De Bibliotheek AanZet wil iedereen voorzien van de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden. In 2019 startten we daarom, samen met 15 andere bibliotheken in het land, met de pilot het Informatiepunt Digitale Overheid. Het doel van dit project? Mensen dicht bij huis ondersteunen bij digitaal contact met de overheid.

In onze bibliotheken in Gorinchem kunnen mensen terecht met vragen over bijvoorbeeld zorg, huurtoeslag, DigiD en de belastingaangifte. Ook helpen we inwoners met bijvoorbeeld cursussen om digitaal vaardiger te worden.

Hulp van organisaties, het cursusaanbod en handige websites in Dordrecht zijn nu ook online vindbaar via Het Informatiepunt.Bibliotheek AanZet is binnen de pilot de eerste die live gaat met Het Informatiepunt.

De andere bibliotheken kunnen leren van onze ervaringen en ontwikkelingen.

anker

Delen