Vele toertochten konden dit jaar niet doorgaan waaronder ook een aantal van Toerclub Jan van Arckel. Daarom is het extra mooi dat de Biesboschtocht 2020 wel doorgang kan vinden.

Op zondag 13 september organiseert TC Jan van Arckel de fietstocht door de schitterende Biesbosch. Dit beschermde natuurgebied is het allergrootste zoetwatergetijdegebied van Europa.

De routes voeren onder meer door de Noordwaard dat onderdeel is van Nationaal Park De (Brabantse) Biesbosch. In dit waterrijke gebied met verrassende en stille binnenwegen met prachtige vergezichten zijn drie verschillende afstanden uitgezet.

Gekozen kan worden tussen 30, 65 en 100 km. De starttijd voor de 100km is tussen 09.00 en 10.00 uur en voor de 30 en 65 km wordt gestart tussen 10.00 en 11.00 uur. Voor alle afstanden wordt gestart vanuit het Sportcomplex De Zes Molens, Vlietskade 1025 in Arkel. Mensen die een fiets met trapondersteuning hebben zijn ook van harte welkom om deel te nemen.

De fietsroutes voor de 65 en 100 km zijn geheel uitgepijld, voor de 30 km is een route-beschrijving aanwezig.

foto: Jan van Arkel

anker

Delen