Het nieuwe seizoen Culturele Zondagen start op 13 september met extra activiteiten en de opening van een nieuwe galerie. Extra activiteit is een klassiek concert van het Barok-ensemble Camerata Capelle. De muziek wordt afgewisseld met verhalen over de rol van Gorinchem in de geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672.

OHW
Tai Chi

Aanvang 12.30 uur in de Luisterpost aan de Vijfde Uitgang. Toegang is gratis maar reserveren is wel verplicht via contact@ohwl.nl. Als de weergoden het toelaten treden Donna Bastiaans en Dirk-Jan Middelkoop van 13 tot 15 uur op bij de Lingenhaven. Meezingen mag met hun uitgebreide repertoire. Daarna is vanaf 16 uur het Akoestisch Open Podium geopend in café De Keizer. Het Gorcums Museum biedt ook een paar extra’s rond de expositie ‘On the move’. Het publiek wordt uitgenodigd om zelf te bewegen. Docente Linda Renes neemt bezoekers mee in bewegingen van de Tai Chi in relatie tot de kunst in de tentoonstelling. Hopelijk laat het weer het toe dat de scootmobiel tocht langs kunstwerken in de stad nu wel door kan gaan. Voor beide activiteiten dient men zich wel aan te melden via gorcumsmuseum@gorinchem.nl.

Nieuwe galerie en exposities

Kruitmagazijnen

Galerie de Burgpoort in de Burgstraat 13 is een nieuwe deelnemer. Zeven kunstenaars uit Gorinchem en omgeving hebben hun artistieke krachten gebundeld en exposeren en verkopen hun werk in deze sfeervolle locatie. Er is een aanbod van diverse technieken zoals houtbewerking, keramiek, grafiek, glas- en schilderkunst. Andere nieuwe exposities zijn te zien in galerie Kunst bij Karel, de Kruitmagazijnen en de Caponnière. In de onlangs gerestaureerde molen De Hoop is een foto tentoonstelling over de bezetting en bevrijding van Gorinchem. Overige exposities zijn te zien in het Stiltecentrum ‘In de Toren’, Het Hendrick Hamel Museum en atelier TOETS.

Muziek

Zoetwater

In Het Zevende Huis vinden twee optredens plaats van het duo ‘Zoetwater’ met akoestische folk: gevoelige muziek met een zweem van melancholie. Toegang is een vrijwillige bijdrage en men moet wel reserveren via info@hhmusica.nl. De optredens zijn ook te volgen via de livestream op de facebook pagina. Het Gorcum vertelt café in Bistro Piccolo heeft i.v.m. corona nog geen activiteiten, maar het restaurant is vanaf 17 uur geopend om deze culturele zondag gezellig en culinair af te sluiten.

Uitgebreide informatie over het programma en alle deelnemende instellingen zijn te vinden op www.culturelezondaggorinchem.nl

Lees ook:
On the Move met Tai Chi in het Gorcums Museum
Oude Hollandse Waterlinie

anker

Delen