Het thema van de Open Monumentendag 2020 is Leermonumenten. Zaterdag 12 september zijn een aantal Gorcumse monumenten gratis te bezoeken en er zijn gratis activiteiten. Sommige monumenten openen eenmalig hun deuren; een unieke kans om binnen te kijken bij monumenten die normaal gesloten blijven en er meer over te horen van hun enthousiaste bewoners of gebruikers.

Activiteiten

Gratis torenklimmen
Om 13 en 15 uur kun je met een gids gratis de Grote Toren beklimmen. Je kunt je vooraf inschrijven bij de VVV of op de dag zelf.

Gratis stadswandeling
Een stadswandeling is absoluut een aanrader. De enthousiaste gids leidt je langs de historische highlights en vertelt echte Gorcumse verhalen. Van de Martelaren van Gorcum en avonturier Hendrick Hamel tot Napoleon en de vlucht van Hugo de Groot in een boekenkist. De stadswandeling start om 11 en 14 uur. Reserveer je plekje vooraf bij de VVV.

Miniconcerten Grote Kerk
Stadsorganist Arjan Versluis geeft deze dag een aantal miniconcerten op het prachtige Bätz-Witte-orgel om 13, 14, 15 en 16 uur. Vooraf reserveren bij de VVV.

Info en reserveren
Meer informatie en reserveren van activiteiten bij VVV Gorinchem, Groenmarkt 8, tel. (0183) 63 15 25 of vvv@mooigorinchem.nl. Hier ligt vanaf 1 september ook het programmaboekje klaar met locaties en tijden. Een volledig overzicht van de opengestelde monumenten en activiteiten is te zien op www.openmonumentendag.nl (zoek op Gorinchem).

Mooi Gorinchem

anker