Dinsdag 15 september organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Gorinchem en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Molenlanden een E-bike/ fiets Informatiedag. De theorie betreffende de belangrijkste verkeersregels en borden voor fietsers wordt besproken. Verder krijgt u informatie waar u op moet letten bij het berijden van een e-bike en is er ook een praktijkonderdeel. Tijdens alle onderdelen worden de RIVM richtlijnen betreffende COVID19 in acht genomen. Locatie: Clubgebouw voetbalvereniging S.V.W. , Kleine Schelluinsekade 5c te Gorinchem.

Datum: 15 september 2020
Tijd: 10.00 tot 15.00 uur
Locatie: Clubgebouw voetbalvereniging S.V.W.
Adres: Kleine Schelluinsekade 5c, Gorinchem

De cursusdag, inclusief koffie/thee en lunch, is geheel gratis. Tijdens de dag worden de RIVM-richtlijnen gevolgd om besmetting met het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Neem uw eigen fiets mee; we gaan ervan uit dat u een WA-verzekering heeft.

Aanmelden

U kunt zich via e-mail of telefonisch aanmelden bij mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland:
E-mail: werkgroepsenioren@kpnmail.nl
Telefoon: 0184 – 68 53 17 (spreek bij geen gehoor een boodschap in)
U ontvangt een bevestigingsbrief van uw aanmelding.

Breng de theorie in praktijk

Behalve de theorie kunt U desgewenst onder begeleiding van medewerkers van Veilig Verkeer Nederland ( VVN ) op de parkeerplaats één of meerdere vaardigheidsproeven beoefenen.

Dit al naargelang uw wensen in deze .

Tevens kunt u samen met een VVN-medewerker een rit door de wijk maken .Deze volgt u dan op een veilige afstand Soms wordt ter plaatse een verkeerssituatie besproken. Na de rit volgt een gesprek met eventuele adviezen. Ook deze rit is geheel vrijblijvend. Steeds meer mensen maken gebruik van een E-bike. Het kan dan soms problemen opleveren om bepaalde verkeerssituaties op te lossen. De verkeersregels wijzigen regelmatig en ook de verkeersintensiteit wordt steeds groter. De vele ongevallen met E-bike’s bewijzen heel duidelijk dat het rijden met een E-bike andere vaardigheden vereist dan het rijden met een gewone fiets.

Welke e-bike past bij u?

Overweegt u een e-bike te kopen, maar kunt u geen keuze maken uit de verschillende type e-bikes? Op de informatiemarkt is een leverancier aanwezig bij wie u terecht kunt voor vragen en informatie. Ook kunt u als u dit wilt een proefrondje maken op een van de e-bikes.

De informatiedag wordt georganiseerd door VVN samen met de gemeente Gorinchem en de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) Molenlanden.

anker