Op zaterdag 19 september organiseren Groei en Bloei afdeling Gorinchem en afdeling Alblasserwaard open tuinen. 4 tuinen zijn te bezoeken. Er o.a. zijn borders met (vaste) bloeiende planten, veel groen, mooie doorkijkjes, een prairietuin, waterpartijen en een boomgaard te bewonderen.

De tuinen zijn geopend van 10 – 17 uur uur. De toegang is gratis.

Voordijk 37, Schelluinen
Deze tuin van 3300 m2 omvat een aantal (rozen)borders op kleur, een prairietuin, een moestuin, een glazen kas, een fruitkooi, een kas van gaas voor diverse groentesoorten, een natuurlijke vijver en tot slot een hoek voor compostverwerking. Veel om te zien en om van te genieten.

Nolweg 5, Schelluinen.
Ook in de nazomer is er in deze ‘bostuin’ het nodige te zien. Herfstbloeiers, wat grassen en natuurlijk ook al de sfeer van de naderende herfst. Geniet vooral van het uitzicht over de weilanden. Verspreid in de tuin zijn er zitjes. En even genoeg van plantjes, bomen en struiken dan is er altijd nog een van onze varkentjes die het prima vindt om eens lekker geaaid te worden. In de tuin zijn er hier en daar bijzondere ‘helpers’ te zien, een apart gezelschap! Hebt u er bij het rondwandelen minimaal 15 gezien waaronder in ieder geval de aller, aller kleinste dan ontvangt u een kleine attentie.

Dorpsstraat 28, Streefkerk
De Lektuin
De tuin ligt buitendijks aan de Lek. Het eerste gedeelte bestaat uit kleurrijke borders vaste planten. De tuin gaat over in een oosters gedeelte met een beek en bamboe Balineesprieel. Via de boomgaard met diverse fruitbomen en een insecten en vogel pad waaiert de tuin uit richting de rivier. Vanaf het terras met tuinhuis heeft men zicht op de rivier en diverse eiland borders o.a. beplant met rozen, hortensia’s. grassen en wilde bloemen. Door de hele tuin staan diverse beelden. Men kan huis gemaakte jam en sap kopen. Er zijn ook stekken van vaste planten te koop. De opbrengst van de tuin komt geheel ten goede aan de stichting “Save the Children “.

Achterland 32, Groot-Ammers.
Deze verbouwde boerderij heeft een tuin van ongeveer 6000 m² met een stukje bos, een grote waterpartij, een moestuin met kas en fruitbomen en verschillende borders verspreid over de tuin met een prachtig uitzicht over het Molenwaardse weide gebied. Er zijn diverse zitjes waar u op uw gemak kunt genieten van dit stukje natuur.
In deze tuin lopen kippen en eenden los en met een beetje geluk treft u de ooievaars thuis aan op hun nest.

PixaBay

anker