De bewaakte fietsenstalling aan de Kruisstraat blijft in ieder geval tot het einde van dit jaar open op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. De stalling startte in juli 2019 als een pilot voor een jaar. Dit voorjaar ging de stalling noodgedwongen eerder dicht als gevolg van de coronamaatregelen. 

Bewaakte fietsenstalling extra parkeervoorziening

Uit de evaluatie van de stalling is gebleken dat er zeker behoefte is aan een bewaakte fietsenstalling en dat het een goede toevoeging is voor de stad, maar dat de huidige opzet nader bekeken moet worden. Daarvoor wordt een nieuw voorstel ontwikkeld. In de tussentijd is het wel belangrijk dat in de winkelstraten zoveel mogelijk ruimte is om veilig en verantwoord te kunnen winkelen. De bewaakte fietsenstalling biedt een extra parkeervoorziening op de drukste dag. 

Fiets dichtbij winkelstraat parkeren

Naast de bestaande parkeerplaatsen zijn extra plekken voor de fiets in de binnenstad gecreëerd zodat bezoekers de fiets dichtbij de winkelstraten kunnen parkeren. Fietsers zijn dus van harte welkom in de binnenstad en met behulp van een goed en divers aanbod aan fietsparkeervoorzieningen kan iedereen voldoende afstand houden van elkaar.  

Wethouder Joost van der Gesst opent de fietsenstalling in juli 2019

anker