Bron: IFFG

Na een mooie zomer met heerlijke buitenbios avonden, gaat het IFFG weer naar binnen. Vanaf nu in het eigen IFFG filmcafé in Theater De Nieuwe Doelen!

20 september: IFFG Sunday Special – Zorg

Documentaire Mother + Q&A met regisseur Kristof Bilsen
De Thaise Pomm werkt in een privé-verzorgingshuis voor Europese patiënten met alzheimer, in Thailand. Ondertussen zorgt haar moeder voor haar twee oudste, schoolgaande kinderen en woont haar jongste dochter van vier bij haar ex-man. Parallel aan haar verhaal zien we hoe in Zwitserland Maya, een 57-jarige vrouw met alzheimer, door haar gezin wordt voorbereid op haar vertrek naar het Thaise verzorgingshuis.

Filmcafé open 11:00 uur | start film 11:30 uur

Avonturenfilm The Peanut Butter Falcon
De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom:
een professionele worstelaar worden. Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleeghuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen.

Filmcafé open 14.30 uur | start film 15.00 uur

Klik voor meer info & tickets op de website.

28 september: IFFG Monday Movie Night

The Third Wife
Iedere laatste maandag van de maand vertonen we een film uit ons festivalprogramma 2020 in Theater de Nieuwe Doelen. Nadat het festival niet door kon gaan in april, bieden we deze films én makers alsnog het welverdiende podium. We trappen de Monday Movie Night af met de prachtige film The Third Wife.

Eind 19de eeuw in landelijk Vietnam. May, een 14-jarig meisje, wordt de derde vrouw van Hung, een steenrijke en veel oudere grondbezitter. May is naïef en moet haar plaats nog leren kennen binnen de hiërarchie van de grote familie. Na de wrede eerste huwelijksnacht beseft ze dat ze alleen status kan verwerven als ze een jongen kan baren.

Filmcafé open 19.30 uur | Start film 20:15 uur

Klik voor meer info & tickets op de website.

11 oktober: IFFG Sunday Special – Coming Out Day

12.00 uur And Then We Danced + nagesprek
Van jongs af aan traint Merab samen met zijn danspartner Mary met het Nationaal Georgisch Dansensemble. Zijn wereld komt op z’n kop te staan wanneer de charismatische Irakli op het toneel verschijnt. Niet alleen wordt hij Merabs grootste concurrent… maar ook zijn grootste verlangen.

Filmcafé open 11:15 uur | start film 12:00 uur

15.30 uur Portrait de la jeune fille en feu
Op een afgelegen eiland bij Bretagne aan het einde van de 18e eeuw, krijgt kunstenares Marianne de opdracht om het huwelijksportret van Heloïse te schilderen. Tijdens lange wandelingen aan de Franse kust observeert Marianne haar model uitvoerig: haar bewegingen, haar blik, een zeldzame glimlach.
’s Nachts werkt Marianne stiekem aan het schilderij. In Heloïses laatste dagen van vrijheid, groeit de aantrekkingskracht tussen de twee vrouwen, totdat uiteindelijk de liefde ontvlamt.

Klik voor meer info & tickets op de website.