Met ingang van 1 november 2020 is Desiree Kon-Kruisinga de nieuwe locatiedirecteur van het Da Vinci College in Gorinchem. Net als haar voorganger Ton den Breejen, die met pensioen gaat, treedt zij ook aan als directeur van School & Bedrijf. Dit is het samenwerkingsverband in de regio tussen onderwijs en ondernemers.

Desiree Kon-Kruisinga (Ariane Kok)

Met een stevige achtergrond in het bedrijfsleven en een grote affiniteit met het onderwijs, zal zij mede vorm gaan geven aan de verdere ontwikkeling van de onderwijslocatie van het Da Vinci College. Zowel gericht op de initiatieven voor doorlopende leerlijnen tussen vmbo en mbo als de plannen rond de Regionale Beroepen- en Innovatiecampus.

Ervaring met het bedrijfsleven
Op dit moment is Desiree Kon-Kruisinga directeur-eigenaar van Installatiebureau Kon in Hardinxveld-Giessendam. Daarnaast is zij ook voorzitter van Jong Techniek Nederland. De ervaring met het bedrijfsleven en de verbinding met het netwerk sluit goed aan bij de ontwikkelingen en speerpunten in de arbeidsmarktregio Gorinchem.

Dynamisch onderwijs
Vanuit de visie van het Da Vinci College en van School & Bedrijf zijn het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het beroepsonderwijs leidt immers de vakmensen van morgen op, en biedt werkenden en werkzoekenden mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Omgekeerd is de bijdrage van bedrijven en instellingen onmisbaar voor stages, leerwerkplekken, hybride projecten én om het onderwijs relevant en actueel te houden. Samen kijken we vooruit en geven we vorm aan de toekomst.