Datum: Lezing Maandag 14 september 20:00 uur
Locatie: grote zaal Nieuwe Doelen, volledig Corona Proof!

Hugo Ouwerkerk, voorzitter van de werkgroep Vesting, spreekt deze avond over de mobilisatie en meidagen van 1940, 80 jaar geleden vooral over Gorcum. Hoe verliep de Duitse inval? Wat waren de tactieken van beide partijen? Welke rol speelde Gorcum?

Voor deze bijeenkomst dient u aangemeld te zijn als gevolg van de Corona Maatregelen u kunt zich aanmelden tot 2 uur van aanvang van de bijeenkomst.

Er zal ook een eenvoudige livestream zijn: https://www.youtube.com/watch?v=c87ZeKteIvU

Ontmoeting van een Duitse tankbemanning en hun Panzerkampfwagen III met o.m. een Duitse parachutist en enige Wehrmachtmilitairen op de weg van Dordrecht naar Rotterdam. Nederlands Instituut voor Militaire Historie. Objectnummer 2155_500981.

anker