Vrijdagmiddag 11 september is, na een grondige restauratie, Molen de Hoop aan de Dalemwal weer in gebruik genomen. Hierbij was wethouder Dick van Zanten aanwezig.

De restauratie door van Koninklijke Woudenberg, Erkend Restauratie Bouwbedrijf, is al even achter de rug. Reeds in juni werd de molen opgeleverd en werd er proef gemalen. Maar door de corona omstandigheden kon er nog geen publiek ontvangen worden.

Vrijdag was het echter zover en Dick van Zanten samen met Teus van Gelder (voorzitter Molenstichting SIMAV de opening verrichten. Natuurlijk was ook de molenaar Ton van de Heuvel aanwezig. Ook hij kon tijdens de restauratie weinig in ZIJN MOLEN terecht, maar nu kan hij weer gaan draaien en is daar heel blij mee.

De molen staat er weer keurig bij en dat moet zo blijven.

Dit prachtige monument moet tot in lengte van eeuwen behouden blijven”, zei wethouder Van Zanten vrijdagmiddag. ,”Het is een pronkstuk dat er wezen mag.”

En daar heeft hij gelijk in.

foto’s: Mirjam de Swart

anker