Aan de drukke werkzaamheden In De Nieuwe Doelen hebben vele cultuurliefhebbers hub steentje bijgedragen. Gemma Biesheuvel, voorzitter van stichting Podium Pandemonium, kijkt zee tevreden.

foto: R.Hak – Gemeente Gorinchem

Tegelijk houdt zij zaterdag 12 september alles goed in de gaten. Die avond opent wethouder Dick van Zanten het Coronaproef theater. Gelijk bij het binnenkomen zie je gezellige zitjes op corona-afstand van elkaar. De plaatsen waar dit even wat krapper is, worden gescheiden gezellige kamerschermen en gordijnen.

De zaal wordt een verrassing. deze is met veel vernuft ingericht. De theaterstoelen zijn bijna allemaal weg. De grote ruimte wordt gevuld met bankstellen en fauteuils. Geschikt voor 125 zitplaatsen. Voor deze inrichting gaat de dankbaarheid uit naar de Kringloopwinkel en De Gezel uit de Lingewijk, een kringloopwinkel worden  gerecycled, geüpcycled, gepimpt, zodat men daar nog lang plezier kan hebben.

In het theater kunnen nu de theaters Peeriscoop, ’t Pand en IFFG (filmfestival). De foyer op de begane grond voelt als ‘t Pand en wie de trap op gaat voor de grote foyer waant zich thuis bij het grotere zusje van Peeriscoop.

foto: Mirjam de Swart

Binnenkomst

De bezoekers van De Nieuwe Doelen worden op de begane grond van het theater. Daar zoeken zij een plekje uit op een van de zitjes. De vrijwilligers houden in de gaten dat er niemand blijft staan of gaat lopen. Dat laat deze coronatijd niet toe.

Als de voorstelling  “Hamlet in coronatijd” begint mogen de bezoekers rij voor rij de zaal in. Hier worden zij verrast door de inrichting. Hier horen ze ook dat een groot deel van de meubels te koop zijn. Een bijzondere samenwerking die tot stand is gekomen dankzij de kringloopwinkel in Gorinchem en De Gezel die het meubilair voor de inrichting van het theater leverden. Dus De Nieuwe Doelen is hiermee ook een beetje de toonzaal van deze twee.

We gaan een leuk theaterseizoen beleven.

foto: Mirjam de Swart

anker

Delen