Het Rijksvastgoedbedrijf biedt via een een openbare inschrijving aan: een voormalige scheepswerf gelegen aan de Spijksedijk 2, 2a, 4 en 6 te Gorinchem. Dit is het gedeelte aan de Soijksedijk waar onder meer de Carnavalsverenigingen tot zo’n 2 jaar terug hun wagens voor de optocht bouwden.

Omschrijving

Het object bestaat uit 4 bebouwde percelen met loodsen. De voormalige scheepswerf is gelegen ten noorden van de 16e-eeuwse stadmuren en maken deel uit van het historisch centrum van vestingstad Gorinchem. Het Object wordt omsloten door de Spijksedijk en de rivier de Linge. Tevens is er een belangrijke zichtas aan de waterzijde kijkend over de Linge met uitzicht op de historische molen op de Bagijnenwal.

De Nieuwste Doelen

Dit terrein, aangeduid als Linge II, staat hoog op het verlanglijstje van “Stichting Behoud Erfgoed De Vries Robbé “. Deze stichting heeft met studenten een briljant plan ontwikkeld voor Linge II. Helemaal in de trend om industrieel erfgoed te hergebruiken werden ideeën uitgewerkt om met de restanten hiervan een culturele voorziening te ontwikkelen met als werktitel ‘De Nieuwste Doelen’.

Verkoopprocedure

Het object zal verkocht worden via een openbare inschrijving met voorwaardelijke- en onvoorwaardelijke biedingen.
Een uitgebreide omschrijving van de verkoopprocedure en -voorwaarden vindt u in het biedboek. Dit kunt u voor € 75,- bestellen.

Belangrijke data

7 september 2020: start openbare inschrijving
Uiterlijk 18 december 2020 om 11.00 uur: uitbrengen biedingen
Uiterlijk 3 maanden na 18 december 2020: beoogde gunning

Vragen kunt u stellen via biedboek@rijksoverheid.nl.

Ouwe sok

Zoek de oude sok eens op bij u thuis en kijk of er nog wat geld in zit. Dat zal waarschijnlijk niet genoeg zijn. Maar nu citeer ik Roy Grunewald: “Vrijwel overal in de wereld waar industrieel erfgoed nieuw leven werd ingeblazen was er geen geld, maar wel een briljant plan met een goed en geloofwaardig verhaal. Met bestuurders vol moed en durf en doorzettingsvermogen. Het geld kwam vervolgens vanzelf. Van ondernemers, fondsen, uit Europa. Maar je moet het wel willen. Zo niet, dan dooft het licht.”

anker