Update:

De eerste paal slaan bestond woensdag uit het indrukken van een knop. Wethouder Dick van Zanten verrichtte deze handeling op het bouwterrein aan de Bagijnenwalstraat. Verschillende toekomstige bewoners waren hierbij aanwezig.

Deze bewoners gaan nu in spanning afwachten tot zij de sleutel van hun woning gaan krijgen.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider


Woensdag 16 september, 15.00 uur, is wethouder Dick van Zanten aanwezig op het bouwterrein aan de Bagijnenwalstraat. Hier wordt dan de eerste paal geslagen voor De Helden van Gorkum, de naam voor de 26 koopwoningen die hier gebouwd worden.

GP-buro: foto: Astrid Wijdekop

“De eerste paal slaan” is in dit geval misschien niet de juiste uitdrukking, want zoals bij veel bouwwerken staan zitten de eerste palen al in de grond bij zo’n officiële handeling. Bovendien zijn de palen niet in de grond geslagen, maar trillingvrij aangebracht. Dat was voor de omwonenden ook een stuk rustiger, geen gedreun met heien.

Daar wordt het feest niet minder van. Het merendeel van de huizen is al verkocht.

GP-buro: foto: Astrid Wijdekop

anker