Zaterdag 19 september werd in het Hendrick Hamelmuseum aan de Kortendijk een expositie over BreakSquad geopend. Een expositie die je nu niet direct op deze locatie zou verwachten.

Ook de officiële opening was apart. Leden van BreakSquad trokken door de binnenstad. Op verschillende locaties lieten zij een staaltje van hun kunnen zien. De tocht eindigde op de Kortendijk, voor de deur van het Hemel Museum.

Binnen werd de opening voortgezet met speeches van onder andere Wethouder Dick van Zanten en Georgios Lazakis.

Deze interactieve expositie over de Gorinchemse helden van nu die net als Hendrick Hamel zichzelf in op de internationale kaart hebben gezet. Durf jij net als HipHop legendes Redo, Nazgul, BreakSquad en Double G in de spotlight te staan?

Na het bezoek van de expositie kunnen kinderen en jongeren net als deze Gorinchemse helden in de schijnwerpers staan door op een inspireerde manier op de foto te staan of een bijzonder gedicht te maken in het museum. Aan het einde van de expositie kiest een jury een winnaar uit beide categorieën. Deze prijswinnaars winnen dan een prijs die hen gaat helpen om hun dromen uit  te zullen laten komen.

De expositie is van 19 september tot en met 29 november.
Locatie: Hendrick Hamelmuseum
Kortendijk 67
Gorinchem

Openingstijden: woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

foto: Johannes van Camp

anker